Stor fælles indsats for et styrket psykisk arbejdsmiljø på vej

Skoleforvaltningen og RLF har fået "ja" på fælles ansøgning under KL og LC's projekt "Fastholdelse af lærere"
Fra marts er der arbejdet på højtryk for at få støtte til et fælles projekt for alle lærere på de syv folkeskoler i Rødovre.

Som det blev fremhævet på RLF's generalforsamling, er der et stort behov for at styrke indsatsen for et godt og sundt psykiske arbejdsmiljø.

Der har fra start været opbakning til ønsket fra RLF fra forvaltningens side, og det er glædeligt, at der nu bevilges den nødvendige støtte.

Klik her for at læse om projektet på personaleweb.dk

I det nedenstående kan du læse et uddrag fra ansøgningen til KL og LC's projekt "Fastholdelse af lærere":

Fælles for alle lærere

Alle lærere på de 7 skoler har en god fornemmelse af og viden om hvad de skal være opmærksomme på for at imødekomme lærerarbejdets særlige karakter, således at det ikke nedslider den enkelte lærer. De ved hvad de skal være særligt opmærksomme på både hos dem selv og ved deres kollegaer. De er med til at understøtte en god arbejdsmiljøkultur og ved hvor og til hvem de skal henvende sig i det tilfælde, at lærerarbejdet giver for stort et pres. Lærerne ved hvordan de skal handle således at arbejdsbetinget stress i videst muligt omfang kan undgås.

På de enkelte skoler

Sikkerhedslederen og arbejdsmiljørepræsentanten (tovholderne) sørger for at indsamle og udarbejde idé- og erfaringsmateriale på den enkelte skole. Tovholderne er lokale ”eksperter” i projektet, har en bred viden om muligheder for handling for de lærere, der måtte opleve et for stort arbejdspres samt koordinerer/deler viden med de andre skoler samt skoleforvaltningen og Rødovre Lærerforening. Tovholderne sørger også for, at MED-udvalget drøfter hvorledes arbejdsmiljøet og den gode samarbejdskultur – med de idéer og erfaringer der gøres – kan styrkes og videreudvikles på skolen.

Erfaringerne bringes i spil i forhold til udarbejdelse af lokale aftaler på skoleniveau mellem tillidsrepræsentant og lokal skoleleder.

I det samlede skolevæsen

Skoleforvaltningen og Rødovre Lærerforening udarbejder i fællesskab en ”Hvidbog” (erfaringsopsamlingsværk). Arbejdet foregår også via MED-systemet i Skole-MED (sektor-MED). Erfaringerne fra projektet videreudvikles og kan eventuelt indarbejdes i aftaler (lokalaftalen) mellem de lokale parter.

Parterne er ansvarlige for, at fastholde et stærkt samarbejde om en fortsat styrkelse og videreudvikling at et godt og sundt psykisk arbejdsmiljø i relation til lærerarbejdets særlige karakter. Parterne sørger også for, at arbejdet på de enkelte skoler fortsætter og videreudvikles således at nye kollegaer også bliver klædt på og kan være med til fortsat at understøtte en god arbejdsmiljøkultur.

Kontakt formanden for yderligere info.
Tillidsrepræsentanterne og arbejdsmiljørepræsentanterne har modtaget det samlede materiale fra ansøgningen.

Emner

Målgruppe