Fælles pressemeddelelse om ny lønaftale

Læs den fælles pressemeddelelse her

Pressemeddelelse

Ny lønaftale for lærerne i Rødovre

”Det har været langstrakte forhandlinger, men nu er vi kommet frem til et resultat og en forståelse, som begge parter kan stå inde for”, udtaler både skolechef John Kronbak og formand for Rødovre Lærerforening, Anders Liltorp.

Siden april har Rødovre Kommune og Rødovre Lærerforening været i forhandlinger om lærernes løn i Rødovre Kommune. I starten af juli måned blev forhandlingerne afbrudt, da der ikke var udsigt til enighed. Uenigheden gik primært på, hvorledes lønmidlerne i den gamle lønaftale skulle implementeres over i den nye.  Dog var begge parter, efter sommerferien og august måneds medieomtale, tilbage i forhandlinger, sådan som samarbejdet i Rødovre Kommune plejer at fungere, og med respekt for at lærerne i det daglige yder en stor indsats. Begge parter har således erkendt, at det har været en fælles opgave at løse denne problematik, og det er også på den baggrund, at vi vælger at komme med denne fælles udtalelse.

Vi mener at vi med denne aftale er taget et vigtigt skridt fremad. Det har været komplicerede forhandlinger, hvor begge parter har måttet give køb på noget, men så til gengæld har fået noget andet. I forhold til det fremadrettede samarbejde er vi enige om, at det er frugtbart, at vi er nået til enighed sammen, uden at skulle løfte forhandlingerne op på et andet niveau i KL og LC.

Aftalen holder sig inden for de økonomiske rammer kommunalbestyrelsen har vedtaget. Den betyder, at  lærere og børnehaveklasseledere  vil kunne mærke en lønfremgang. Dette har naturligvis været et vigtigt omdrejningspunkt for forhandlingerne. Med nye regler og nye måder at sammensætte lønnen på, har det givet en stor utryghed for den enkelte, at vedkommende ikke har kunnet gennemskue, hvad den endelige løn ville være. Et forhold begge parter har været meget optaget af, hvorfor vi var enige om at lave et midlertidigt kompensationstillæg umiddelbart efter sommerferien, således at en eventuel lønnedgang var begrænset for den enkelte.



For yderligere kommentarer eller spørgsmål:

Rødovre Kommune: Skolechef John Kronbak (mail: cn17860@rk.dk eller pr. tlf. til Rådhuset 36377000)

Rødovre Lærerforening: Formand Anders Liltorp (mail: 017@dlf.org eller pr. tlf. til kredskontoret 36705517)