Vi venter i spænding

Rødovre Lærerforening følger som alle andre interesseret med i overenskomstforhandlingerne, der netop er startet. På vores område – det kommunale – skal forhandlingerne være afsluttet den 6. februar og herefter tages der fat på de separate forhandlinger mellem de enkelte forbund og arbejdsgiverne. I grove træk vil første etape afklare, hvordan lønudviklingen for 573.000 ansatte i kommuner og regioner vil blive. Vi vil nok få sikret vores realløn, men vil der også være midler til en reel lønforhøjelse?

Skulle det sidste blive tilfældet, rejser der sig nye spørgsmål. Kan midlerne bruges til i stedet at sikre bedre rammer og vilkår for vores arbejde, læs: ingen større lønforhøjelse, til gengæld undervisningsmaksimum og flere ansatte?

Eller vil modparten få os til endeligt at acceptere Lov 409 mod en passende betaling? Der er ingen tvivl om, at DLF har bedre rammer for Danmarks lærere som første prioritet, men der skal som bekendt to til at danse, og som det ser ud nu har KL ladet danseskoene blive hjemme igen. Formand Anders Liltorp er bekymret: Jeg ved, at alle mine kolleger er fagligt stolte og ønsker både høj kvalitet og mere fleksibilitet i arbejdet. Men på den anden side ved jeg også, at udsigten til en ny konflikt virker uoverskuelig for mange.  Min holdning er, at vi skal holde fast i de helt legitime krav om langt bedre mulighed for at løfte undervisningsopgaven. Det handler ikke kun om os, der er her nu, men også om de kolleger der kommer efter.