Tæt løb blandt RLF´s medlemmer

Man må sige, at stemningen i kredsstyrelsen var en nøjagtig gengivelse af medlemmernes holdning til OK-15 reultatet. Som rapporteret i sidste uge var "stillingen" i kredsstyrelsen 5-4 til ja-siden - med én uafklaret stemme fortsat. Resultatet her i Rødovre viste sig at blive 52,8 % ja-stemmer, mens et nej har opbakning af 47,2 % af de afgivne stemmer.

Vores stemmeprocent er høj. 82,1 % af de stemmeberettigede har stemt. På Valhøj Skole har hele 95,2 % stemt, mens vi i den anden ende finder Rødovre Skole, hvor 70 % har været i gang.

Hvad er så konsekvenserne af afstemningen? Som det vil være læserne bekendt, er resultatet stemt igennem på landsplan. Lærerne har vist tillid til, at de hensigter, der er nedfældet, er reelle. Nu er det altafgørende, at der bliver leveret lokalt.

Vi skal - med Anders Bondos ord - huske, at de kommunale budgetter ikke bliver forhandlet ved OK15, men ikke desto mindre er der masser af tage fat på i forhold til at sikre gode arbejdsforhold for lærerne på vores skoler. Herunder at arbejde for den rette sammenhæng mellem krav og ressourcer.

Vi har i Rødovre et meget stort mindretal, der via deres stemme har udvist skepsis over den fremtid, OK15 synes at tegne. Som formand Anders Liltorp siger: Det lille "Ja" sender i mine øjne et klart signal til de lokale politikere og arbejdsgivere - der skal konkrete handlinger til lokalt, for tilliden til at der kommer noget positivt for medlemmerne er skrøbelig og kan ligge på et meget lille sted.

Rødovre Lærerforening tager bekymringen alvorligt, men vi stoler på, at hensigterne om samarbejde for skolens fremtid er reelle, og vi vil gøre vores til, at Rødovres skoler igen vil se fremtiden i møde med optimisme.