Hvordan går det med aftalen?

Kredsstyrelsesmoede

14. oktober 2015 blev professionsaftalen ”Sammen om folkeskolen” indgået mellem Rødovre Lærerforening og Rødovre Kommune. På torsdag mødes forvaltning, RLF, skoleledelser, tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter for at evaluere på det første halve år med aftalen og samtidig se fremad.
Som det blev understreget i forbindelse med underskrivningen, er aftalen et dokument, der skal arbejdes med og skabe værdi lokalt.
Det er da også sket, særligt via de lokale aftaler om fleksibilitet i arbejdet, der er indgået på vores skoler.
Nu skal vi så i fællesskab samle op på dem og på de øvrige tiltag, der er taget på skolerne med udgangspunkt i professionsaftalen. De konstruktive ting, der er sat i værk ét sted, skulle gerne sprede sig som ringe i vandet til gavn for alle vores medlemmer på skolerne. Vi har i første omgang sigtet indstillet på retningslinjer vedrørende mentorordning og planlægning af skoleåret herunder en strukturering af dialogen om opgaveoversigterne.
RLF har naturligvis vores medlemmers arbejdsforhold som første prioritet, men det er ikke nogen hemmelighed, at vi mener, at også skoleledelser nyder godt af rimeligt klare rammer og aftaler for lærernes arbejde. Det er og bliver måden hvorpå, der skabes mere rum til den essentielle pædagogiske ledelse, som alle skoleledere brænder for.
Derfor vil vi på mødet også kigge fremad og forhåbentlig udpege områder, hvor professionsaftalen kan bringe yderligere med sig. Vi er sikre på, at interessen for yderligere udvikling er gensidig, og vi ser frem til torsdag.